Vælg de rigtige havemøbler

Træ
Quite Park Season Lonely Fallen Autumn Concept

Sommeren er for alvor over os og har været det længe. Hvis du ikke allerede har anskaffet dig møbler til haven eller mener at de gamle havemøbler har udtjent deres værnepligt, er det måske på tide at kigge sig om efter nogle nye. De gamle havemøbler kan måske shines op med knofedt, sæbe og olie eller lak, men hvis det ikke er tilfældet er der hjælp at hente her. Her kommer en række gode råd og vejledning til hvordan du får valgt de rette havemøbler.

Valget af havemøbler er ikke det samme som at købe en liter mælk. Der er nemlig hundredevis af forskellige sæt. Du skal tage højde for størrelse, farve, materiale, vedligeholdelse, pris, placering. Men fat mod. Der er hjælp at hente lige her.

 

Materiale

Det første du skal tage stilling til er hvilket materiale du ønsker dine nye havemøbler i. Der er et væld af forskellige træsorter, der er mere eller mindre egnede til havemøbler, og med forskellig grad af hårdførhed overfor vind, regn og sol.

Havemøbler i træ er klassiske æstetisk flotte, og hvis du vælger tunge møbler er de typisk robuste og i god kvalitet.

Hvis du vælger træmaterialer kræver det pleje af træet gennem sommeren med vask og oliering omkring midt på sommeren og igen inden du stiller dem i skuret for vinteren.

Træ

Hvis du derimod vælger et plasticmateriale ex. polyrattan, kræver det væsentlig mindre vedligeholdelse. For at sikre længst mulig levetid for disse havemøbler, skal du blot vaske dem når de er beskidte og vaske dem når du stiller dem tilbage i skuret for vinteren.

 

Se det store udvalg af billige havemøbler fra havemøbelshoppen

 

Antallet af gæster

Før køb af havemøbler skal du gøre op med dig selv hvor mange der skal sidde rundt om bordet. Er det familien på 4, eller bliver der også inviteret gæster og inviteret til havefester. Lange bord er typisk tungere og mere robust, men der findes også lettere alternativer hvis du går væk fra klassiske træmaterialer og overmod plastik. Der forsvinder dog noget æstetik ved den bevægelse, men der kan fremkomme noget bekvemmelighed.

 

Placering af havemøbel arrangementet

Hvis du skal indrette altanen, kan det være svært eller umuligt at få plads til en stor loungesofa i massivt egetræ, og derfor skal du måske vælge et let sammenklappeligt cafébord. Med den løsning er det også nemt at pakke sammen når det ikke skal bruges. Har du derimod en stor terrasse med mange kvadratmeter at være kreativ på, kan anbefales et stort bord med plads til mange tallerkner og gæster omkring. Hvis du vil have et stort bord findes også modeller, der er i medium størrelse men som ved lejlighed kan trækkes ud og i nogle tilfælde gøres i dobbelt størrelse ved at sætte ekstra plader i. På den måde kan du nemt invitere en masse gæster og i et snuptag forvandle bordet til et langbord med et godt fundament for fest og hyggelige stunder.