Derfor skal du have solceller

solceller-på-taget

Efterhånden som den teknologiske udvikling skrider fremad, dukker der hele tiden nye opfindelser op der er med til at forbedre hverdagen og tilværelsen for forbrugerne på forskellige måder. I løbet af de seneste år har der været stort fokus på hvordan vi mennesker skader jorden igennem den globale opvarmning, samt hvordan vi kan forsøge at undgå at problemet udvikler sig yderligere. Størstedelen af verdens forskere er enige om at den bedste måde vi kan afhjælpe den globale opvarmning på er ved at skifte til grøn energi.

Der findes mange forskellige former for grøn energi, men fælles for dem alle gælder at der er tale om vedvarende energi hvis udvinding forurener markant mindre end afbrænding af fossile brændsler. Herhjemme i Danmark har vi meget fokus på at lave en grøn omstilling fra fossile brændsler til vedvarende energi, og dette gælder både staten samt de enkelte indbyggere. Hvor staten fokuserer mest på vindenergi, er en af de mest anvendte former for grøn energi blandt private danskere solenergi. Her er det særligt solceller der er blevet populære. Gennem de sidste par år har flere tusinde danske boligejere valgt at få installeret solceller på deres tag.

Fordelene ved solceller

Der er mange gode grunde til at vælge at få installeret solceller på ens tag hvis det er muligt. Som nævnt er solenergi en form for grøn eller vedvarende energi, og dette betyder at energi fra solen er langt bedre for miljøet og klimaet end mange andre alternativer. Solceller foretager ingen forbrænding af fossile brændsler, og udleder derfor ingen kuldioxid eller andre drivhusgasser. Derudover skal man ikke bekymre sig om at kilden til solenergien slipper op lige foreløbigt, hvilket for eksempel ikke er tilfældet hvis man snakker om energi fra kul eller olie.

En anden stor og væsentlig fordel ved solceller er at de som nævnt anvender vedvarende energi fra solen, og dette udmunder at de i princippet kan levere gratis strøm til hele hjemmet. Solceller der er placeret på boligens tag kan bidrage med en del strøm, og kan på den måde være med til at gøre elregningen væsentligt billigere. Når en del af boligens elektricitet kommer fra solceller, betyder det at der skal trækkes mindre strøm ind i boligen gennem elnettet, hvilket også tydeligt kan ses ud fra den månedlige elregning. Så snart solcellerne har tjent dem selv ind efter nogle år, vil de kunne spare husstanden en hel del penge på elregninger gennem årene.

solceller-på-taget