Solcellers effekt på miljøet

effekten-af-solceller

Menneskeheden har gennem de sidste hundrede år for alvor gjort enorme fremskridt når det kommer til udviklingen af nye teknologier og andre opfindelser. Set i lyset af hvor hurtigt den teknologiske udvikling er skredet fremad i løbet af de seneste årtier, er svært på nogen måde at spå om hvordan det bliver i fremtiden. De ting mange for tredive år siden kaldte umuligt, er i dag hverdag for os, og der er af den grund utroligt svært at forudså hvilke ting der vil være mulige ti år ud i fremtiden.

Men selvom vi mennesker har gjort enorme fremskridt i de seneste årtier, er disse fremskridt også gjort på bekostning af noget andet. Særligt jordens miljø og klima er blevet skadet, ignoreret og decideret mishandlet i tidens løb, og prisen for dette betaler vi nu. I dag hører vi dagligt om hvordan forurening ødelægger naturen, og om hvordan klimaforandringer og den globale opvarmning forstyrrer den naturlige balance. Af den grund er der i dag styr på hvordan vi kan råde bod på de skader vi har påført miljøet og klimaet. En måde man som almindelig dansker kan gøre en positiv forskel i denne kamp er ved at få installeret solceller på taget.

Solceller hjælper måde miljøet og klimaet

Da solceller først blev opfundet var de ikke specielt effektive eller praktiske, men på grund af grundig forskning og udvikling af nye teknologier og materialer, er solceller nu en af de mest anvendte former for grøn energi. Grøn energi refererer her til energi der stammer fra vedvarende energikilder. Af den grund kaldes grøn energi ofte også for vedvarende energi. Når man snakker om vedvarende energikilder, mener man her energikilder som der i princippet er en begrænset mængde af i verden. Kul og olie findes for eksempel kun i undergrunden i begrænsede mængder, og anses derfor ikke for at være vedvarende energikilder. Derimod er vind-, vand- og solenergi alle eksempler på vedvarende energikilder.

Ud over at solceller ikke tærer på vores naturresurser, udleder solceller heller ingen forurenende drivhusgasser når de er i brug. Hvis man får installeret solceller på taget, vil dette altså mindske ens medvirkning til den globale opvarmning markant. CO2-udledning fra private boliger er en væsentlig medvirkende faktor til global opvarmning set på verdensplan. Dette skyldes hovedsageligt at meget af den energi der bruges i private hjem oprindeligt stammer fra fossile brændsler. Får man installeret solceller, har man altså gjort sit for at forsøge at afhjælpe den globale opvarmning.

Miljøet er vigtigt, og der er mange forskellige ting du kan gøre for at være et god forbillede for resten af verdenen. Et pragt eksemplar er cuddlecorner bloggen, som udover en masse gode indlæg omkring indretning og mode, også har høj fokus på bæredygtighed. Jeg kan anbefale at tage et kig forbi, for at finde lidt inspiration.

effekten-af-solceller