Få en lavere elregning med solceller

lav-elregning

Som boligejer er man som oftest på udkig efter de bedste måder hvorpå man kan spare penge på boligens udgifter. Jo flere penge man kan spare her, jo flere penge har man at bruge på forbedringer af boligens interiør og udseende, ferier eller hvad man nu ellers har lyst til at bruge pengene på. Et af de områder hvor mange boligejere betaler meget mere end nødvendigt er på deres elregning. Når man får al sin elektricitet fra elnettet, koster dette en del penge i strøm hver måned. I mange danske hjem er der rig mulighed for at generere enten alt eller en del af strømmen selv, så man slipper for at trække lige så meget ind fra elnettet.

En af de nemmeste måder man kan generere sin egen strøm både let og effektivt er ved hjælp af solceller. I løbet af de seneste par år er det blevet populært blandt rigtig mange danske boligejere at få installeret solceller på taget af deres hjem. Ved at placere solceller på taget som genererer strøm til boligen så snart der bare er den mindste smule sol, kan man nedbringe beløbet på elregningen betydeligt hver måned. Over en længere periode vil disse besparelser kumulere til en god sum penge, der kan bruges som et ekstra rådighedsbeløb.

Solceller kan give store besparelser i længden

Mange danskere er endnu skeptiske over for ideen om at få solceller på taget. Før i tiden var de solceller man kunne få nemlig hverken særligt praktiske eller effektive – til gengæld var de forholdsvis dyre. Heldigvis forholder det sig ikke sådan længere. I dag er der sket store fremskridt inden for udviklingen af solceller, og det er nu muligt at få solceller der både er effektive, nemme at montere og installere samt nogenlunde pæne at se på.

Det gælder dog stadig at solceller er en forholdsvis dyr investering, men det er ofte en investering der kan betale sig. Ofte er det nemlig muligt at få forskellige tilskud og rabatter når man køber et solcelleanlæg, og i disse tilfælde vil indtjeningstiden for solcellerne være lavere. Dette betyder at der går kortere tid før solcellerne har sparet nok penge på strøm til at de har tjent dem selv ind, hvorefter al elproduktion vil være direkte besparelser på elregningen. Vil man have det meste ud af sine solceller og forkorte indtjeningstiden endnu mere bør de placeres på en sydvendt tagflade med en hældning på mellem 30 og 45 grader.

lav-elregning